Audi vælger Sauber som partner til Formel 1

Audi har taget det næste vigtige skridt på vejen mod Formel 1 og har valgt Sauber som strategisk partner til projektet. Audi planlægger således at erhverve en andel i Sauber Group. Som et resultat af partnerskabet vil det traditionelle schweiziske racerteam køre som et Audi-fabriksteam fra 2026 og bruge den motorenhed, der er udviklet af Audi til motorsportens førende klasse.

Efter annonceringen af Formel 1-tilmeldingen i slutningen af august markerer Audis bekræftelse af sin strategiske partner den næste milepæl i virksomhedens indtræden i Formel 1. Med omkring 30 års erfaring er Sauber et af de mest anerkendte og traditionelle teams i Formel 1. Mens motorenheden vil blive skabt på Audis Motorsport Competence Center i Neuburg an der Donau, vil Sauber udvikle og fremstille racerbilen på sit site i Hinwil, Schweiz. Sauber vil også være ansvarlig for planlægning og udførelse af løbets operationer.

"Vi er glade for at have fået en så erfaren og kompetent partner til vores ambitiøse Formel 1-projekt," siger Oliver Hoffmann, øverst ansvarlig for teknisk udvikling hos AUDI AG. "Vi kender allerede Sauber Group med deres topmoderne facilitet og erfarne team fra tidligere samarbejder og er overbeviste om, at vi sammen vil danne et stærkt team." For eksempel har Audi Sport allerede jævnligt brugt Sauber-koncernens højteknologiske vindtunnel i Hinwil, knap fire timer væk i bil, under den succesrige Le Mans-æra og under udviklingen af Class 1-bilen til DTM.

Stærkt partnerskab
"Audi er den bedste partner for Sauber Group," siger Finn Rausing, bestyrelsesformand for Sauber Holding. ”Det er klart, at begge virksomheder deler samme værdier og vision. Vi ser frem til at nå vores fælles mål med et stærkt og succesfuldt partnerskab.”

Udviklingen af motorenheden, som består af en elektrisk motor, batteri, styresystemer og en forbrændingsmotor, er allerede i fuld gang på anlægget hos det specialstiftede Audi Formula Racing GmbH i Neuburg an der Donau.

Mere end 120 medarbejdere arbejder allerede på projektet. "Sauber er en førsteklasses partner til brugen af Audi motorenheden," siger Adam Baker, administrerende direktør for Audi Formula Racing GmbH. "Vi ser frem til at arbejde med et erfarent team, der har været med til at forme mange epoker af Formel 1-historien. Sammen vil vi skrive det næste kapitel, der starter i 2026."

Udbygningen af Neuburg-anlægget er i fuld gang
Tidsplanen op til det første løb med Audi-deltagelse i 2026-sæsonen er ambitiøs: Udbygningen af Neuburg-anlægget med hensyn til personale, bygninger og teknisk infrastruktur skal stort set være på plads i 2023. De første test med motorenheden udviklet efter 2026-reglementet i en Formel 1-testbil er planlagt til 2025.

Formel 1 tager et stort skridt hen imod en mere bæredygtighed løbsserie med de nye regler, der træder i kraft fra 2026. Dette var en vigtig forudsætning for, at Audi besluttede sig for at deltage i løbsserien. Motorenhederne vil være mere effektive, end de er i dag, da andelen af el vil stige markant. De elektriske drivlinjer vil da være næsten lige så kraftige som forbrændingsmotorerne, der har en effekt på omkring 400 kW (544 hk). De højeffektive 1,6-liters turbomotorer kører på bæredygtigt syntetisk brændstof, der er CO2-neutralt (i henhold til EU-standarder). Formel 1 har også sat sig som mål, at serien skal være CO2-neutral i 2030.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk